Vakna med klockren stil när tiden är rätt

Känslan av att vakna på morgonen och stiga upp till en ny dag är olika för alla. Hur du väljer att göra det kan lägga grunden för resten av dagen. Med hjälp av rätt klocka blir stunderna i sovrummet en bättre upplevelse.

Woman,Changing,Time,On,Big,Wall,ClockAtt välja rätt klocka blir både enkelt och roligt med ett bra utbud, så läs mer om Båge & Söner för att hitta det du söker. Klockor har varit en stor del av våra liv även om funktionen förändrats med tiden. Klockan handlar nu även om design och personlighet. Vad du behöver och önskar av din klocka påverkar vilken du väljer. När omställningen av klockan görs blir sömnrutiner dessutom viktigare.

”Sommartid försenar vår biologiska dygnsrytm” säger forskare vid Stockholms Universitet.

Klockans funktion påverkar designen

Klockans främsta uppgift har länge varit fokuserad på tid, men idag har dess funktioner blivit fler. Form och design har länge begränsats till funktion, men idag finns ett stort utbud av designklockor som används för väckning. Klockans ljud och utseende är bland det första du möts av på morgonen när tröttheten är stor och det är värt att välja väckarklocka med omsorg. Klockor av högre kvalitet håller längre, erbjuder trevligare ljud vid väckning och är dessutom snygga.

Designen är en del av inredningen

Sovrummet är en plats för vila där våra rutiner har lika stor betydelse som inredningen. Valet av färger, möbler och detaljer påverkar dig positivt om du väljer dem med omsorg. Klockans design glöms ofta bort då de ses som något funktionellt, men med rätt val kan klockan vara ett blickfång och något som lyfter eller förstärker inredningen. Exklusiva och kända varumärken erbjuder en klockren avvägning mellan just funktion och design.