Så optimerar du Stockholmsresan

En shoppingresa till Stockholm kan vara ett riktigt mirakelrecept för den som är lite trött på vardagen och behöver en rejäl energiboost. Oavsett om det gäller en längre resa på semestern eller en weekendresa finns det massor av spännande boenden och aktiviteter att välja mellan i vår huvudstad. Och så klart en massa shopping.

När det kommer till boende och aktiviteter är det bra att göra en research. Värderar du hotellupplevelsen högt bör du välja ett högre rankat hotell. En populär aktivitet är ett spabesök. Det finns knappast någon bättre kombination än shopping och spa. På Vana spa i Stockholm kan du efter en dags shopping slappna av med pool, aromarum, jacuzzi och bastu för ultimat återhämtning.

Då är det bäst att resa till Stockholm

När du planerar din resa till Stockholm kan det vara värt att fundera på vad du är ute efter. Fundera till exempel på:

  • När är det flest turister i staden?
  • Vad vill du göra?
  • Hur ser din budget ut för boende, resa och shopping?
  • Sommar eller vinter?

De flesta som åker till Stockholm som turister åker på sommaren mellan juni och september. Det beror dels på att vädret är då som varmast och dels på att det är då de flesta av oss har schemalagt sin semester. Juni och juli är månaderna som resor normalt är dyrast så om du har en lägre budget är det bäst att resa på sensommaren – eller vintern. Se också över möjligheterna för att åka tåg och flyg då priserna kan variera kraftigt.

Bästa tiden att resa till Stockholm är i slutändan en smaksak. Reser du på vintern eller hösten är priserna generellt lägre och turismträngseln är inte lika stor. Vissa tycker att det är roligare med mycket turister och liv, så välj den tidpunkt som lämpar sig bäst efter dina preferenser. Håll också koll på om det råkar vara något stort event i huvudstaden, då till exempel festivaler och konserter kan dra mycket folk.

Passa på och besök dessa sevärdheter

När du är i Stockholm och funderar på vad du kan göra vid de tillfällen du inte slappnar av på spa eller shoppar kan du gå back to basic. Lite traditionell sightseeing är både allmänbildande och roligt och kan leda till fina bilder och minnen.

Ett mycket populärt besök för många turister är kungliga slottet. Där finns det bland annat guidade turer och aktiviteter för barn samt ett museum att ta del av. Andra populära resmål är ABBA-museet, Vasamuseet, Stockholm City Hall, Skansen och Östermalm saluhall. Oavsett vad dina intressen är finns det garanterat något spännande att se under din tid i Stockholm.

Glöm heller inte bort att ta del av det rika utbudet av restauranger i staden. Det spelar ingen roll vilken typ av mat du gillar – här finns förstklassiga restauranger inom allt från italienskt, snabbmat och svensk husmanskost. Är mat din riktiga passion bör du se över fine dining-restaurangerna. Var dock beredd på att spendera ett par tusenlappar om du väljer några av de finare michelinkrogarna i Stockholm.