Så inreder du trendigt 2022

Att uppdatera hemmet med årets inredningstrender är alltid trevligt. Du kan exempelvis genom att byta ut textilier få ett helt nytt hem. Välj gardiner, mattor, kuddöverdrag och filtar i årets trendfärger för att ha ett tilltalande och trendigt hem.

Några ord som beskriver inredningstrenderna 2022 är lekfullt, organiskt och jordnära. Trendfärgerna går från jordnära och neutrala färger till färgklickar som grönt och poppiga pasteller. Den naturliga inredningsstilen fortsätter att trenda. När du ska plocka in nya trender i din inredning kan du göra det bland annat genom textilier. Det finns snygga roll up gardiner att köpa och sätta upp i årets trendfärger. Men det finns även en rad andra textilier som är perfekt att addera till inredningen för att den ska bli mer uppdaterad.

Välj gardiner utifrån behov

Gardiner är perfekt att ändra och byta efter rådande trender. Det viktiga är att välja gardiner som du tycker om och gillar. Du ska även välja färger som går i linje med din egna personliga smak. Inred inte med något bara för att det är en trend. Du ska tycka om det du väljer att fylla ditt hem med. Det finns massor med olika gardiner att välja mellan. Det bästa är att välja gardin efter ditt behov. Om du vill ha in mycket ljus i ett rum är skira gardiner i ett tunt material bäst. Vill du istället att gardinerna ska kunna ge mörker till ett rum ska du satsa på tjocka gardiner som inte släpper igenom något ljus alls. Ett tips är att välja gardiner som ramar in och mjukar upp rummet.

Naturmaterial och trendiga färger

Färger som är trendiga är brända jordiga toner och färgstarka kulörer som orange, ljus gult, blått i olika nyanser och grönt. Naturmaterial står i fokus i år och är trendigare än någonsin. Men även rotting och mjuka material som exempelvis teddytextil och velour är trender som håller sig kvar sedan förra året. Du kan med fördel addera mönster för att skapa en spännande inredning. När du ska handla årets nya och härliga trender är det väldigt smidigt att göra det online. Du slipper åka iväg och kan lugnt sitta hemma och shoppa. Det är även lättare att tänka vad som passar in om du är hemma när du köper inredning.

Inredningstrender 2022:

• Böljande mjuka former
• Ljusa träslag
• Kontraster
• Poppiga pasteller
• Jordnära toner