Diamantring till förlovning

Ska du köpa en förlovningsring? Grattis! Förlovningen är en stor händelse i livet och ringen är en symbol för kärleken mellan två personer. Förlovningsringen ska bäras varje dag och därför är det viktigt att du tänker igenom köpet ordentligt. Här hittar du de bästa tipsen.

Få föremål symboliserar kärlek lika mycket som en förlovningsring. Ringen är en symbol för evig kärlek och ska bäras varje dag för resten av livet. Diamanter är den populäraste ädelstenen till vigsel- och förlovningsringar eftersom diamanten också är en symbol för kärlek. Det är den hårdaste ädelstenen och anses därför särskilt lämplig för en ring som ska bäras varje dag. När du köper en diamantring till förlovning är det mycket du behöver tänka på, bland annat:

välj diamantring
  • Storlek på stenen.
  • Antal stenar.
  • Slipning, exempelvis oval, rund eller droppformad.
  • Metall på ringen, exempelvis vitguld, silver, roséguld eller gulguld.

Olika sorters diamantringar

Innan du väljer ring bör du bestämma en budget. En diamantring kan kosta nästan hur mycket som helst beroende på storlek på ädelstenen. Därför är det viktigt att du i ett tidigt skede bestämmer hur mycket du är villig att spendera på en förlovningsring. Om du köper ringen till någon annan är det dessutom är det viktigt att ta reda på ringbärarens ringstorlek.

Därefter är det dags att välja ring. Det finns många olika sorters former, färger och slipningar. En solitärring, det vill säga en enstensring med en diamant, är mycket vanlig vid förlovning. Den passar ofta bra att kombinera med en alliansring vid vigseln. En alliansring är en ring med många små diamanter i rad. Det går även att kombinera dessa två i form av en sidostensring. Det är en ring med en stor diamant i mitten med många små diamanter på bandet. Även trestensringen med tre mellanstora diamanter är populär vid förlovningar.