Matcha dina kläder

med diamanterna

Diamanten är den främsta av alla ädelstenar och är förutom sin skönhet är den också fylld av betydelse. Det kan vara en vacker vigselring, en släktklenod, en romantisk gåva eller något du unnat dig själv för att du helt enkelt är värd det. För att dina diamanter ska komma till sin fulla rätt är det därför viktigt att matcha dem med passande kläder.

Eftersom diamanten är mer eller mindre genomskinlig och har en vacker, glittrande effekt gör den sig ofta bäst mot mörka färger. Har du precis skaffat ett diamantsmycke kan du jämföra det mot olika tyger för att se skillnaden. Genom att kombinera dina ädelstenar mot en mörk ton av din favoritfärg får du genast ett vinnande koncept, men det finns också många andra tillvägagångssätt.

diamanter

Diamanter i vardagen

Om du ska bära dina diamanter till vardags är det ofta snyggt med en ren och lite striktare stil. Gör dem rättvisa genom att inte distrahera med ett stort, svallande hår och blommiga blusar utan välj istället att hålla en stram frisyr och omönstrade kläder. En svart kavaj eller en enfärgad polotröja får diamanterna att stå ut, och sedan går det finemang att kombinera överdelen med ett par jeans.

Diamanter till fest

Medan vardagssmycken helst ska vara lite mer diskreta kan du gå all out till fest. Har du en vacker diamant-choker eller ett stort armband? Ett par strålande vackra örhängen som hänger i ett guldfäste eller kanske ett hårsmycke utan like? Även här är det allra snyggast om du kombinerar diamanterna med kläder i mörka färger, men till fest får kläderna gärna vara lite mer detaljerade eller ha intressanta skärningar. En sammetsdräkt eller eller den lilla svarta är klassiska val, men du kan också välja en helvit outfit som får diamanterna att stråla extra mycket.