Smyckesvård

Rengöring: 
Använd ett milt tvättmedel för att rengöra dina smycken: Denna rengöringslösning kommer att göra att ditt guld, silver och ädelstenar kommer att gnistra med ny briljans.

Använd en professionell putsduk: Polering av silver och guld med professionella polerdukar kommer att ge bäst resultat. Andra typer av vävnader kan möjligen repa produkten.

Ta av dina smycken innan du duschar: tvål kan orsaka att en film bildas på toppen av ditt smycke. Vi råder dig att undvika att låta tvål komma i kontakt med dina smycken för att bevara sitt lyster.

 

Använd inte tandkräm på rena metaller eller ädelstenar: Vissa källor rekommenderar att du använder tandkräm för att rengöra fina smycken, men våra guldsmeder (och många andra fina juvelerare) rekommenderar inte denna behandling. Tandkräm kan skada ytan av metallen och andra mjuka ädelstenar, och den resulterande skadan kan bli kostsamt att reparera.


Hantering:

Ta av dina smycken när du gör hushållsarbete: För att förhindra smycken från skador, ta av dem när du utför uppgifter som eventuellt orsakar kontakt med kemikalier eller ojämna ytor. Var noga med att ta bort dina smycken innan du gör hushållsarbete såsom trädgårdsskötsel och rengöring.

Förhindra att dina smycken kommer i kontakt med kosmetika: kemikalier som finns i kosmetika kan skada dina smycken. Så gott som det går, försök undvik parfymer, lotion, hårspray och andra liknande föremål från att komma i kontakt med dina smycken.

Bär inte smycken i simbassänger: Klor som återfinns i simbassänger kan reagera med metaller och ädelstenar, och kan förvränga färgen på metaller och urholka finishen av ädelstenar. Så kom ihåg att ta av dig dina smycken innan du hoppar ner i poolen.

Ta smycken innan du utför någon typ av sport: Smycken kan skadas medan du utför sportaktiviteter och på samma gång kan smycken skada andra spelare runt omkring dig. Kom ihåg att ta av dig alla smycken innan du är aktiv i en sportaktivitet.


Förvaring:

Var kan du förvara dina smycken: Det traditionella smyckeskrinet är det bästa stället att förvara dina smycken på, men var säker på att varje smycke är placerat separat för att undvika repor.

Förhindra ditt smycke att mattas av: Ibland kan smycken befläckas vid olämplig förvaring, särskilt silversmycken. För att bibehålla dina smyckens lyster rekommender vi att placera anti-matt material i i botten på behållaren där du förvarar dina smycken för att förhindra att de oxideras.