Ringstorlek

Hur provar jag ut ringstorleken? 

Det finns olika möjligheter att bestämma ringstorleken på din ring. Huvudsakligen beror metoden på om du redan har en passande ring eller inte.


1. Du har en ring som du kan jämföra med:

A) Mäta innerdiametern på en ring.

Ta en ring som passar bra och mät med linjal avståndet mellan innerkanterna.

 

Ringdiameter (in mm):

Ringstorlek =


B) Jämför din ring med ringguiden.

Skriv ut vår Ringstorleksguide. Lägg ringen med innerkanten på den cirkel, som passar bäst och läs av ringstorlek bredvid den. Viktigt! Kontrollera vänligen linjalen mot utskriven schablon.

Skriv ut ringmall


2. Du har ingen passande ring att jämföra med:

A)Mät upp ringstorleken genom att använda ringmåttet

Beställ vår ringstorleksmätare helt kostnadsfritt. Skicka bara ett e-mail till oss och ange din adress till kundservice@21diamonds.se.


Ytterligare anvisningar Fingrarna på vänster och höger hand är oftast olika tjocka. Mät upp ringstorleken på den hand som du ska bära ringen på.

Hos många människor ändrar sig fingeromfånget också under dagens lopp. Fingrarna är oftast som tjockast på kvällen. Du ska därför välja en ringstorlek som i möjligaste mån passar hela dagen.

Om din ring inte skulle passa kan du enkelt skicka tillbaka den till oss inom 30 dagar efter att du har fått hem den för en gratis ringstorleksändring (det tillkommer en avgift på 530 kr för att göra en ringstorleksjustering på ingraverade ringar).

Vi hoppas du finner mycket glädge i att designa ditt egna personliga smycke online.