Returer

Innan du returnerar ditt smycke, vänligen läs igenom vår returpolicy.

21DIAMONDS står såklart för fraktkostnaderna för returen om du returnerar inom vår 30 dagars returpolicy. Retursedeln som finns med i orginalförpackningen av ditt smycke ska fyllas i och läggas i tillsammans med det returnerade smycket. Vänligen skicka ett mail till kundservice@21diamonds.se om att du önskar att returnera en vara så skickar vi en förbetald fraktsedel till dig via e-mail som du ska klistra på paketet för att få fri frakt. Ta med returen till ditt närmsta postkontor eller postombud. Observera att en extra avgift tillkommer om du skickar ett paket utan den förbetalda retursedeln på.

 

Skicka din retur med den ifyllda retursedeln till den följande adressen:

21DIAMONDS GmbH
Return Department
Am Einlaß 1a
80469 Munich
Germany

Med hjälp av spårningnummret som du hittar på fraktsedeln eller på kvittot från ditt postkontor kan du spåra din retur på DHLs hemsida. Normalt kommer vi börja behandlingen av din retur inom 3-4 arbetsdagar efter paket har anlänt till vårt kontor, och returvdelningen kommer att informera dig via e-mail när din retur har anlänt (normalt 1-2 veckor efter att du har returnerat paketet).

 

En återbetalning av ditt returnerade smycke är möjlig om:

- smycket är oanvänt

- smycket är returnerat inom vår 30 dagars returperiod

- smycket inte är graverat

- förseglingen på tillverkade smycken är intakt

- smycket inte har genomgått storlekändring

 

Reparationer:

Efter returperioden på 30 dagar har gått ut, accepterar vi fortfarande returer för reparationer om det skulle vara produktionsfel på varan. Polering och rengöring av smycket ingår inte i

Reparationer, som inte omfattas av garantin, kan resultera i kostnader som kommer att debiteras dig. I detta fall kommer vi att skicka dig ett kostnadsförslag och du måste fatta beslut inom fem arbetsdagar om du vill att din produkt ska repareras med kostnader eller om du vill att den ska skickas tillbaka till dig i befintligt skick. Ett giltigt garantifall föreligger om både 21DIAMONDS och leverantörens garanti fortfarande gäller. Observera att alla produkter måste hanteras på rätt sätt och inte ha några spår av felaktig användning.

Vi förbehåller oss rätten att debitera dig en avgift på 100 kr för returfrakt om det visar sig att din retur inte uppfyller dina garantianspråk.

 

Ringstorleksändring:

1. Vi gör alltid en storleksändring gratis när du skickar tillbaka ringen inom vår 30 dagars returperiod. Vi kan självfallet hjälpa dig med en ringstorleksändring om vår 30 dagars returperiod har passerat, men då står du själv för fraktkostnaden samt kostnaden för ringstorleksändringen på 300 kr. Observera att det tillkommer en kostnad på 530 kr för graverade ringar. Ringstorlekändringar kan ta mellan 2-5 veckor beroende på hur komplex ringmodellen är på den ring du vill göra storleksändringen på, eller om det är stor storleksskillnader på den nya storleken du vill ändra till då din ring kan behöva återskapas. Under högtider som jul och alla hjärtans dag kan det även ta lite längre tid att få tillbaka sin ring.

2. Du kan välja att göra ringstorleksändringen hos en lokal guldsmed (inom 30 dagar efter att du har tagit emot din ring). Vi återbetalar dig för kostnaden upp till 430 kr. Allt du behöver göra är att skicka oss ett foto på kvittot från storleksändringen till kundservice@21diamonds.se, så gör vi en återbetalning med samma betalningsmetod som du använde när du gjorde beställningen på ringen.

 

Gravyr:

Om du bestämmer dig för en gravyr vid beställning är detta gratis och möjligt att lägga till upp till 15 tecken. Det är även möjligt att lägga till en gravyr efter att du har fått hem din ring, men då tillkommer en kostnad på 35 kr per tecken plus fraktkostnad. Observera att vi endast erbjuda gravyrer för utvalda modeller.

Observera att det tillkommer en kostnad på 530 kr för att göra en ringstorleksändring på en ingraverad ring.